Ομάδες Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας

Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» (Σελίδα στο fb)

Η κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος» μαγειρεύει για όσους ανθρώπους το έχουν ανάγκη και σε αυτές τις συνθήκες. «Αν ξέρετε ανθρώπους που πεινάνε, έχουν οικονομικό πρόβλημα ή βλέπετε άπορους όταν βγαίνετε για δουλειά να τους ενημερώσετε πως κάθε μέρα μπορούν να τρώνε στον Κεραμεικό, Μ.Αλεξάνδρου 122 στις 14:00 απ’ την κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος».
Παίρνουν το φαγητό απλά απ’ έξω απ’ τον χώρο τους εκεί σε πακέτο, τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής κατά την παρασκευή του. Επίσης, όποιος/α επιθυμεί να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια μπορεί να κάνει παραγγελία σε σουπερμάρκετ μέσω ίντερνετ με παράδοση στο χώρο εκεί πέρα και με τηλέφωνο επικοινωνίας «ο Άλλος Άνθρωπος» 6940882355 (Κωνσταντίνος)».

Covid-19/Κανένας Μόνος, Καμία Μόνη (Σελίδα στο fb)

«Με την καμπάνια «Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη AntiviruSolidarityGR» επιχειρούμε να δυναμώσουμε την φωνή μας στην ανάδειξη των παραπάνω ζητημάτων, διεκδικήσεων και αιτημάτων, να συμβάλλουμε στην αλληλεγγύη που αυθόρμητα δείχνει ήδη πολύς κόσμος, να ενισχύσουμε παρόμοιες κινήσεις και πρωτοβουλίες».

Αυτοοργανωμένο δίκτυο αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες από τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Σχολείο» (Σελίδα στο fb)

Στηρίζουμε και βοηθάμε τις ευπαθείς ομάδες μεταφέροντας στα σπίτια τους είδη πρώτης ανάγκης (από σούπερ μάρκετ και φαρμακεία)

Περιοχές: κέντρο, Άνω πόλη και Φάληρο

τηλέφωνο επικοινωνίας: 6984859355

Μένουμε Ενεργοί-Σελίδα ενημέρωσης, αλληλεγγύης και διεκδικήσεων εν μέσω της πανδημίας  (Σελίδα στο fb)

Μέσα στην πανδημία του κοροναϊού παραμένουμε ενεργοί και ενεργές!

Μαζί με τους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη. Για δημόσια και δωρεάν, ποιοτική υγεία για όλους τους ανθρώπους,

Πλάι στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Covid-19: Αλληλεγγύη Θεσσαλονίκης-Άμεση δράση για υγεία και αξιοπρέπεια (Σελίδα στο fb)

«Αυτές τις δύσκολες μέρες καλούμαστε να σηκώσουμε το βάρος της ευθύνης απέναντι στους εαυτούς μας και στους γύρω μας, δημιουργώντας δικές μας δομές και δίκτυα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Αυτά τα δίκτυα και οι δομές πρέπει να μετατραπούν σε ζωντανούς φορείς αντίστασης παίρνοντας καταρχήν την υγεία στα χέρια μας ως συνειδητή επιλογή αλληλοπροστασίας και συνάμα στήριξης των υγειονομικών δομών καθώς και των δομών ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας».

Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων «Καμία Ανοχή»

Κανένα ανάπηρο ή εμποδιζόμενο άτομο μόνο του.

-Αποστολή email στη διεύθυνση mideniki.anoxi@gmail.com

– Αποστολή ιδιωτικού μηνύματος στη σελίδα της ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΝΟΧΗΣ στο Facebook

– Επικοινωνία με τηλεφωνική κλήση στον αριθμό 6993507553

Queer Solidarity – Covid -19 (ιστοσελίδαqueersolidaritycovid19@gmail.com)

Το queersolidaritycovid19 είναι ένα ιντερνετικόαυτο-οργανωμένο εγχείρημα queer ατόμων που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε πολιτικά στην Αθήνα. Μέσω της πλατφόρμας στοχεύουμε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας για έμπρακτη υποστήριξη και βοήθεια.

Σασμάν (Σελίδα στο fb)

Το Σασμάν διατίθεται να βοηθάει άτομα που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι, με ψώνια σουπερμάρκετ κτλ. Κινούμαστε με ποδήλατο! Συμπληρώστε αυτή τη φόρμα https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc63NB6mN89qDRZE3ZeQXkBWuQ7CZAwzVSH6ieff0NJlvSNqw/viewform

Create your website with WordPress.com
Ξεκινήστε
Αρέσει σε %d bloggers: